Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

evaram

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Eva via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 24-04-2015 Einde van een ... (4)
  • 06-04-2015 Zuidereiland ... (5)
  • 25-03-2015 Eerste week in ... (2)
  • 17-03-2015 Aussie met Merijn (4)
  • 14-01-2015 Laatste twee ... (5)

Statistieken

Dit dagboek is 6707 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Aussie met Merijn

Toon op kaart

17 maart 2015 | Door: evaram

Aantal keer bekeken 222   Aantal reacties 4   Auckland, Nieuw Zeeland
a A

Aussie met Merijn

Ruim 2 maanden geleden heb ik mijn laatste blogberichtje geschreven in Thailand. In Australie hebben Merijn en ik maar beperkte mogelijkheden gehad voor wifi (meestal bij restaurant de goude boog die je daar ook overal hebt!). Het wordt dus weer tijd voor een update.

Onze eerste dagen in Australie hebben we doorgebracht in Sydney. Heel fijn om elkaar weer te zien na 2,5 maand. Na 2 dagen konden we ons campertje ophalen en begon het avontuur! Voor het eerst links rijden in een drukke stad was toch best een uitdaging, alles is goed gegaan. Ons plan was om langs de kust naar Melbourne te rijden. We hebben het vrij kamperen afgewisseld met slapen op campings (toch wel fijn om te douchen af en toe haha). We hebben gestopt op mooie plekken bij National Parks, stranden en stadjes. De stadjes in Australie zien er allemaal hetzelfde uit. Je hebt een lange straat met winkels met grote naamborden in het verlengde van de winkel zodat je ook schaduw hebt (wel zo prettig!).
2 Februari vertrok de boot naar Tasmanie. Daar hebben we ongeveer 2 weken rondgereden. Heel erg mooi en een stuk minder toeristen. Het begin van onze trip daar begon al spannend. We reden in de schemer naar een camping in het national park Narawntapu. Dat is ook de tijd dat alle dieren de weg op lopen/springen. Heel spannend, we reden 10 km per uur en alle kangaroes, wallibi;s en andere dieren kwamen ons verrassen vanuit het donker. Gelukkig niks geraakt...
We hebben een flink deel van Tasmanie gezien, langs de kust totaan Hobart en weer naar het noorden via Cradle Mountain. We hebben daar veel Nationale parken gezien en toffe wandelingen gemaakt. Een van de hoogtepunten was Canyoninging in Cradle Mountain en Maria Island, daar had je mooi fossiele cliffs en the painted cliffs waar je op kon staan, fantastisch! Ik zou nog uren kunnen vertellen over Tasmanie en hoe mooi het was, maar dan wordt deze blog wel erg lang.
Na Tasmanie zijn we via The great ocean road (of zoals alle japanners en chinezen daar zeggen: the gleat ocean load) naar The Grampians gereden. Geweldige kust helaas wel heel toeristisch.
Bij de Grampians had je een paar fantastische uitkijkplekken, echt adembenemend. Na The Blue Mountains zijn we weer richting de kust gereden richting het noorden. Daar hebben we weer veel mooie stranden gezien, gesurfd, gebodyboard, merijn zijn familie opgezocht (o.a. zijn oudoom van 95 jaar oud) en nog meer nationale parken bezocht.
Tijdens onze laatste 2 weken in Aussie hebben we fraser island, glasshouse mountains en the sunshine coast bezocht. Erg fijn om lekker even uit te rusten van al het rijden (in totaal 6500 km).

Wat moet je doen in Australie als je op de locals wilt lijken:
-tegen een vreemde zeg je niet gewoon goede dag of hoi maar vraag je ook meteen hoe alles gaat.
-Noem een stad in Australie, verkort het en zet er izzie achter, dan weet je meteen hoe de locals hun steden noemen (Brizzie/Brisbane, Tazzie/Tasmanie, Aussie/Australie etc.)
- Eet vlees, veeeeel vlees! Bak je steak gewoon in eenPark, parkeerplaats, midden in de stad er zal altijd een bbq tot je beschikking zijn.
-Surf en look cool!

Dit was een nogal compacte beschrijving van onze geweldige 2 maanden samen, dan weten jullie toch een beetje waar we naar toe zijn geweest. Gisteren hebben we afscheid genomen en is Merijn weer naar Nederland gevlogen en ik naar Nieuw Zeeland. Ik zit nu in de bibliotheek van Auckland samen met Victoria uit Alaska. Haar heb ik ontmoet in het hostel, wel fijn om meteen weer contact te hebben. Wel vreemd om nu weer zonder Merijn verder te reizen. Morgen neem ik de bus naar Rotorua.

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (4)

17 maart 2015 10:31 | Door: Wien

Heerlijk om te lezen!

17 maart 2015 12:14 | Door: Ineke, Jos en oma Vroemen

Wat hebben jullie samen een prachtige tijd doorgebracht. Ik denk dat de dagen omgevlogen zijn voor jullie. Nou zijn voor jou de laatste weken aangebroken, ik wens je nog hele fijne dagen en wij zien elkaar straks in Nederland hopelijk breng je het mooie weer mee. Heel veel groeten van ons, met oma gaat het goed, ze is zelfs twee keer naar de tandarts geweest en hij zei gisteren dat ze apk gekeurd was en geen vervolgafspraak hoefde te maken, eventueel over een half jaar. In het half jaar dat je weggeweest ben zal je wel merken als je haar weer terug ziet dat ze ouder is geworden, het korte termijn geheugen laat haar in de steek, maar als wij dingen opschrijven leest ze die meerdere keren en onthoud ze het . Ze doet het goed en wij genieten elke dag als wij bij haar zijn. Het was weer een prachtige kaart die jullie haar gestuurd hebben.
Nou eva geniet van alles, heel veel groeten van ons drietjes.

17 maart 2015 23:38 | Door: Janet

Hey Eef! Whatsup?

"Hier in Geldrizzie is alles cool like the waves dude". Lijkt het er al een beetje op?

Take care!

17 maart 2015 23:59 | Door: Joke

Hoi Eva, het klinkt allemaal geweldig en ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje jaloers ben.
Heerlijk met een campertje rondtrekken! En dat gevoel van af en toe een camping nemen, ken ik maar al te goed.
Geniet lekker door samen :-)
Liefs, Joke x